Subcribe to our RSS feeds Join Us on Facebook Follow us on Twitter Add to Circles

Pages

Tuesday, 23 September 2014

Sakit lutut yang tak mengenal usia

Assalamualaikum semua dan selamat bertemu lagi..

Ada tak dikalangan kenalan sahabat-sahabat semua mengalami sakit lutut? Memang menyeksakan kalau perkara ini terjadi kepada seseorang yang menyebabkan pergerakan sentiasa terbatas. Nak bersukan pun tak boleh, ketika hendak solat antara dua sujud, membuang air besar dalam keadaan mencangkung atau lain-lain aktiviti yang memerlukan pergerakan yang banyak..

Baru-baru ni kawan saya pun ada menceritakan berkenaan sakit lutut yang beliau alami suatu ketika dahulu iaitu selepas pakai sepatu high heels 2,3 inch..beliau merasai kesannya selepas usianya semakin meningkat dan berat semakin bertambah..emm mungkin ramai wanita di luar sana tak tahu terutamanya pada wanita yang hendak cantik bergaya.. 
ANTARA PUNCA UTAMA:
Usia yang meningkat. Biasanya mereka yang berumur 65 tahun ke atas yang berisiko mendapat sakit lutut terutamanya orang Asia yang lebih mudah mengalami masalah lutut.

Berat badan berlebihan pun juga boleh menjadi punca sakit lutut ini mudah terjadi. Sebab tu penting untuk kita memastikan berat badan ideal bagi memastikan melambatkan proses mendapat kesakitan ini.

Kecederaan lutut selepas kemalangan dan kecederaan di kalangan atlet turut menjadi punca sakit lutut tanpa mengenal usia.

Jadi, bagi melengahkan proses mendapat sakit lutut, sebaik-baiknya kita kekalkan berat badan ideal dengan latihan dan pemakanan sihat. Bagi yang aktif bersukan, elakkan kecederaan ini dengan teknik sukan yang betul iaitu regangan dan pemanasan badan. Kalau cedera, elakkan dari terus bermain dan seeloknya dapatkan rawatan susulan daripada doktor pakar.
TANDA BIASA SAKIT LUTUT
  • Rasa sakit ketika bergerak dan berehat
  • Rasa berkeriut pada sendi ketika bergerak
  • Rasa tegang/kaku selepas berehat buat seketika
  • Gerak geri terbatas
  • Hilang mobiliti
  • Lemah postur akibat rasa sakit dan kekesatan sendi lutut


JIKA ADA DIKALANGAN AHLI KELUARGA KITA MENGALAMI SAKIT YANG SAMA...
Saya nak berkongsi dengan anda semua sekiranya ada dikalangan kenalan kita semua ingin membuat pencegahan awal bagi mengelak sakit lutut mungkin anda boleh mencuba produk ADVANCE JOINT HEALTH (AJHT) dari Shaklee..

UBAT SAKIT SENDI HOT
Jom kita tengok 10 kebaikan AJHT:
  • Menyokong keselesaan sendi
  • Membantu kekalkan tulang rawan
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat
  • Melancarkan pergerakan harian
  • Sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal)
  • Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
  • Anti radang semulajadi
  • Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata, asli dan semulajadi memberi kekuatan kepada struktur sendi
  • Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan
  • Membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligament



 Mengapa Shaklee? Sebab ianya 100% daripada tumbuhan semulajadi

Nak kesan lebih baik kenapa tidak anda mencuba Set Shaklee Ubat Sakit Sendi yang mengandungi set AJHT, OMEGA GUARD dan OSTEMATRIX.
Set Kesihatan Sendi Shaklee

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

OMEGAGUARD berfungsi sebagai anti radang, menurunkan kolestrol dan menjaga kesihatan jantung.
OSTEMATRIX berfungsi sebagai sumber kalsium terbaik. Menjaga kekuatan tulang, mengelakkan kejang dan kebas serta melancarkan pembuangan bahan buangan dalam badan
Semoga entri ini memberi manfaat pada semua :)..

TESTIMONI-TESTIMONI
#1


#2


#3


#4




No comments:

Post a Comment